Selecteer een pagina

Er valt iets te leren van een storm. Bij een plotseling opstekende windvlaag, probeer je snel naar binnen te rennen, maar je kapsel ziet eruit alsof er net een kudde buffels doorheen is gerend.Als je vanaf het begin gewoon doorloopt heb je hetzelfde resultaat. Als het stormt is het zaak kalm te blijven.

Napoleon Hill wist al in 1937, een paar stormen geleden, ons een aantal gouden regels in een conflictsituatie toe te vertrouwen.

1. Blijf steeds kalm als de ander verhit raakt.

2. Onthoud dat er altijd drie kanten van een verhaal zijn: jouw kant, zijn kant en de juiste kant.

3. Zoek naar een opportuniteit in elke conflictsituatie.

Word je geconfronteerd met een tegenslag of een probleem, zoek dan actief naar kansen die deze tegenslag te bieden zou kunnen hebben. Bedenk steeds een mogelijkheid die gelijk staat aan de grootte van je tegenslag. Wacht geen maand alvorens actief op zoek te gaan, maar doe het meteen. Zo kan je veel sneller je tegenslag verwerken en doorgaan.

Het is handig, eigenlijk noodzakelijk om een plan achter de hand te hebben, een plan B.

Er is hulp beschikbaar. Met mijn methode, Plan B, gaat het om observeren, luisteren, confronteren, structureren en accelereren. Hierbij beperken we ons niet tot de ondernemer, we richten ons op het verder brengen van het bedrijf als geheel. Om zo met een op maat gemaakt traject een storm goed te kunnen weerstaan.

Jan Wijnen